Viktig information till dig som medlem

Uppdaterad 7 april 2020

Här kommer viktig information från Hälsomagasinet gällande den uppkomna situationen kring utbrottet av covid-19 (Coronavirus).

Folkhälsomyndigheten ser samhällsspridning i hela landet. WHO har förklarat utbrottet av covid-19 som en pandemi. Alla med symtom på luftvägsinfektion, även lindriga, uppmanas nu att avstå sociala kontakter som riskerar att sprida smitta.

Läget innebär att det är viktigt att var och en med symtom, även milda, begränsar sociala kontakter där smitta riskerar att överföras. Det gäller både i arbetslivet och i privatlivet och kan bidra till att minska spridningens omfattning. Riskbedömningen är gjord utifrån den nuvarande situationen i Sverige och världen. Den är inte en prognos inför framtiden utan en bedömning över läget just nu.

STANNA HEMMA om du upplever sjukdomssymtom som förkylnings- och/eller luftvägssymtom, hosta, feber, snuva, nästäppa, öm hals, trötthet, huvudvärk, orolig mage, diarré, muskelvärk eller lättare förkylning. Var uppmärksam på även milda symptom. Viruset ser ut att yttra sig olika på olika personer.

Du som är över 70 år uppmanas att begränsa dina kontakter med andra människor så långt som möjligt under en tid framöver. Det gäller även om du känner dig frisk.

 

Vad kan jag som medlem göra?

   • Träna bara om du mår bra, se exempel på symptom ovan.
   • Har du varit sjuk, stanna hemma tills du är helt frisk och du varit utan symptom minst 48 timmar.
   • Tvätta händerna noga före och efter du tränar samt använd gärna handsprit.
   • Torka av utrustningen efter användning med desinfektionsmedel som finns tillgängligt på anläggningen.
   • Vi rekommenderar att du byter om och duschar hemma.
   • Vi rekommenderar att ta med egen yogamatta för dig som har möjlighet.
   • Håll avstånd till till andra tränande, både på gruppträning och på träningsytan.
   • Hosta och nys i armvecket eller i en pappersnäsduk.

Medlem som befunnit sig utomlands

Om du som medlem befunnit dig på resa under den senaste tiden är vår uppmaning att stanna hemma från Hälsomagasinet under en period av 14 dagar, av respekt mot andra medlemmar och personal. Du som önskar frysa sitt medlemskap under den här perioden av 14 dagar, kontakta vår reception så löser vi det.

Policy för vår personal

Vi uppdaterar kontinuerligt vår personal med den senaste informationen och beordrar de som känner av förkylnings- och/eller luftvägssymtom att hålla sig hemma. Likaså har vi uppmanat all vår personal att informera oss om de eller deras samboende varit på resa de senaste veckorna. Vid minsta tveksamhet kommer personalen att hålla sig hemma i minst 14 dagar.

Ökat fokus på lokalvård och hygieninformation

Vi har stärkt upp städrutinerna och desinficerar utrustning och utrymmen ofta och extra noga. På anläggningen finns information från Folkhälsomyndigheten om hur du undviker att bli smittad och smitta andra.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och om det blir aktuellt med uppdateringar på våra rutiner och regler så kommer vi att meddela detta på vår hemsida eller via mailutskick. Har du ytterligare frågor, kontakta gärna vår reception.

Viktiga förändringar för säker träning

 • Vi har minskat antalet platser på alla gruppträningsklasser för att du ska kunna hålla avstånd till andra tränande.
 • Vi delar inte utrustning under passen.
 • Vi erbjuder utomhusträning både enskilt och i grupp.

Hälsningar

Hälsomagasinet
Reception 0155-28 52 00
www.halsomagasinet.se

Hälsomagasinets koncept- & samarbetspartners

Diplomerade av Prodis