YOGASTUDIO LUSTHUSET

Varmt välkommen till vår yogastudio i Hälsomagasinet Lusthuset – en fantastisk anläggning i en unik miljö!

I vår vackra yogastudio önskar vi att du ska känna dig som hemma och bara vara dig själv. Vi välkomnar både dig som är erfaren yogi och dig som vill prova yoga för första gången. Här finns yoga för alla.

Varmt välkommen att yoga med oss och möta dig själv en stund.

VÅRA YOGAKLASSER

After Work Yoga

Välkomna helgen med skön och avkopplade AW YOGA i yogastudio Lusthuset. Under 45 minuter guidar Aiste dig genom en mix av olika yogaformer. Klassen avslutas med en skön vila som hjälper dig att skapa lugn och harmoni i kropp och sinne.

Morgon Flow yoga

En mjuk yogaklass där du får känna in och väcka din kropp samt få igång blodcirkulationen på morgonen. Den här klassen är för dig som vill förbereda din kropp och ditt sinne inför dagen.

Viryayoga

Virya betyder kraft, energi och entusiasm och det precis det vi vill att du som utövare ska känna när du går från klassen. Viryayoga är säker, rolig, givande och systematisk och är en dynamisk yoga där vi jobbar igenom hela kroppen. En klass innehåller 10 moduler vilka är: uppvärmning, solhälsningar, stående, balanser, armbalanser & mage, höftöppnare, bakåtböjningar, framåtfällningar, avslutande och till sist vila.

Rörelserna känner du igen mellan olika tillfällen, men fokus varierar från gång till gång. Varmt välkommen till en rolig och energigivande yogastund!

Virya aware

Virya aware är en lugnare viryaklass med fokus på återhämtning, andning, närvaro och medvetenhet. Tempot är långsamt och klassen är inte lika fysiskt utmanande som en vanlig viryayogaklass. De 10 modulerna är representerade men utförs lugnare och kan anpassas efter vad kroppen tillåter just idag. Varmt välkommen till en lugn yogaklass där du förhoppningsvis får en paus från dagens övriga åtaganden.

Restorative yoga

En stund i stillhet för återhämtning och balans.

Med hjälp av bolster, filtar, block och ögonpåsar bygger vi i lugn och ro upp positionerna så att du ligger bekvämt, känner dig inbäddad och kan slappna av i hela kroppen. Vi stannar i varje position i upp till 20 minuter. Instruktörerna går runt och hjälper dig att rätta till hjälpmedlen för att ge kroppen rätt stöd.

Restorative yoga minskar stress, ger nervsystemet möjlighet att komma i balans och låter hjärnan få vila från intryck.

Yinyoga

I Yinyoga strävar vi inte efter perfektion i ställningarna utan här kan vi i sittande och liggande ställningar släppa prestation och ändå uppnå resultat. Söker du ett komplement till ditt aktiva liv får du guidning i att hjälpa din kropp att hålla sig smidig genom avkoppling.

Tiden på mattan är din tid. Vi vägleder dig med fokus på återhämtning och mjukar upp kroppen, skapar utrymme, både i kroppen och sinnet. Klassen gör dig mer jordad, lugn och närvarande. Klassen är för alla och kräver inga förkunskaper.

Ashtanga Vinyasayoga

Ashtanga Vinyasayoga är en dynamisk form av yoga där andning, rörelser och positioner flätas samman. Yogan ger utrymme för att öva på medveten närvaro, att vara i nuet samt inspirerar till olika holistiska ”verktyg” och tekniker. 

Helheten av träningen ger förutsättningar för att reducerar stress och oro, skapar fokus och balans samt ger utrymme för att hitta inre stillhet som också leder till en stark och flexibel fysisk kropp. 

De olika ställningarna i Ashtangayogan praktiseras i  en logisk följd som skapar igenkännande för deltagarna på passet, därigenom frigörs utrymme för att den meditativa aspekten i utövandet ska infinna sig.

Utövandet, resultatet och behållningen av yogan är helt individuell och det finns stort utrymme för olikheter i ork, flexibilitet och funktion, varje klass erbjuder anpassningar o utmaningar så att yogan alltid ska bli den bästa för var och en.

Yin Flow

Denna klass är en kombination av stillhet och rörelse där flödande yoga möter lugn och stillsam yinyoga. Vi rör oss mjukt och intuitivt, öppnar upp kroppen och utforskar passiva positioner som sedan övergår till långsamma och mjuka rörelser. Varmt välkommen!

Är du inte medlem kan du boka våra yogaklasser som engångsträning, 250 kr/klass. Kontakta vår reception för att boka plats, tel 0155-28 52 00 (Hamnen) eller 0155-28 52 50 (Lusthuset) eller mail reception@halsomagasinet.se

Varmt välkommen!