Gruppträning

Vår ambition är hög. Vi vill ge dig den bästa gruppträningen i Nyköping. Våra erfarna och välutbildade instruktörer brinner för att ge dig en inspirerande träningsupplevelse.

När vi väljer nya träningsformer är vi kräsna, vi väljer de som ska ge dig den effektivaste träningen. Att det dessutom ska vara säker träning och roligt är för oss självklart. Våra ledare fortbildas och utvärderas regelbundet och för din säkerhet har vi även utbildning i hjärt-/lungräddning.

Klassbeskrivningar

BODYJAM

En dansklass med sköna moves till den senaste musiken. Klassen är perfekt för dig som älskar att dansa, och samtidigt få koordinations- och konditionsträning. Öka din kroppskontroll, bli skickligare att uttrycka dig med din kropp och var beredd på att bli beroende av dans!

BODYCOMBAT

Bodycombat är en intervallklass. Med tekniker från karate, taekwondo, capoeira, boxning och muay thai utmanar du en fantasimotståndare. En klass med mycket kraft och energi!

BODYATTACK

Bodyattack är enkelt och effektivt! Under tre konditionsdelar tränar du kondition och uthållighet. Mellan varje konditionsdel ligger en styrkedel som samtidigt ger dig en aktiv återhämtning.

BODYBALANCE

Bodybalance är en yogainspirerad klass med inriktning på både kropp och själ. Tränar balans, hållning, rörlighet, styrka och avspänning. Regelbunden träning av Body­Balance ger dig en ökad känsla av koncentration och närvaro samt en förbättrad koordination och balans. BodyBalance kan lära dig spänna av och kontrollera stressen. Träningen sker till lugn och harmonisk musik.

BODYPUMP

Styrketräning i grupp till musik. Speciella reglerbara skivstänger, motiverande musik och effektiva övningar ger dig uthållighetsstyrka – enkelt och roligt!

B'SHAPE

Här formar du din kropp till uthållig­het, kraft och smidighet. Vi använder oss av kroppsvikt, gummiband, viktplattor och brädor. Enkelt men otroligt effektivt!

COREBOX

En enkel och effektiv fysklass inspirerad av boxning där vi använder handskar och mitsar som redskap. Träningen ger bättre kondition, smidighet, motorik, balans och styrka i armar och ben. Kombineras med effektiva coreövningar för mage och rygg.

CORE CROSS

En fartfylld och varierande cirkelträningsklass med fokus på de viktiga coremusklerna. Styrka varvat med kondition i ett effektivt tempo.

CX WORX

Ett funktionellt och effektivt core­program som stärker mage, rygg och rumpa. Vi jobbar med motstånd i form av gummiband vilket gör det möjligt att anpassa belastningen och samtidigt utmana kroppen maximalt.

DANCE OCH AEROBIC

Fartfylld och rolig dansklass med stegkombinationer på golvet.

EASYLINE

Cirkelträning i maskiner som passar alla! Maskinerna ger motstånd i form av lufttryck och du väljer själv hur tuff träningen blir. Utrustningen kräver inga inställningar, utan är effektiv och rolig träning på bara 30 min/45 min. Max 18 personer i varje grupp.

EASYLINE SENIOR

Vår anpassade EasyLine Senior-klass innebär rolig och enkel träning till lite lugnare musik. Du behöver inte oroa dig för svåra förflyttningar och inget krångel med att ta dig ned eller upp från golvet. Allt sker i maskiner som är enkla att ta sig i och ur. En instruktör finns med för att hjälpa till och inspirera dig.

LES MILLS GRIT SERIES

LES MILLS GRIT SERIES är designade för att på ett effektivt sätt utmana din fysisk genom högintensiv intervall träning. Serierna är 30 minuter långa och uppdelade i tre grenar med olika fokus. Välj PLYO för ökad spänst och STRENGTH för att bygga styrka och CARDIO för maximal förbränning.

GRIT PLYO

GRIT™ PLYO är uppbyggd av rörelser som ökar din spänst. Du använder en steplåda och ibland även en viktplatta för att öka intensiteten och belastningen. Drivande musik får dig att ta din träning till en ny nivå. Bli starkare, snabbare och mer explosiv med GRIT™ PLYO.

GRIT STRENGTH

GRIT™ STRENGTH är designat för att bygga upp din muskelstyrka. Här använder du skivstång, viktplatta och steplåda för att öka träningseffekten. Musik och rörelser ger dig effektiv träning som förbättrar din syreupptagning, styrka och uthållighet. 
Prestera fortare på en högre nivå, med GRIT™ STRENGTH.

GRIT CARDIO

GRIT™ CARDIO maximerar din förbränning. Klassen kräver ingen utrustning. Här använder du istället din egen kroppsvikt och tränar högintensivt för att förbättra din kondition. Den unika sammansättningen av rörelser ger dig en hög energiförbrukning som fortsätter efter att passet är slut. Det är vetenskapligt bevisat att Les Mills GRIT™ CARDIO levererar snabba resultat, förbättrar din kondition, fysik och förbränning.

OMNIA

OMNIA™ Träna funktionell träning i mindre grupp på en ny nivå! OMNIA™ betyder just ”allt” och det är precis vad OMNIA 
erbjuder – oändliga möjligheter för all 
typ av träning. Din instruktör instruerar och peppar dig vid de olika stationerna. OMNIA-buren hittar du på vår fria yta.

PILATES

Få bättre hållning, balans, muskelstyrka och bli rörligare med Pilates. Pilates är träning som utgår från kroppens mittparti – bålen –  och du bestämmer själv hur tuff och avancerad du vill att träningen ska vara.

Vi tränar styrka och rörlighet i en skön lugn mix. Redan efter första passet kan du känna att du har bättre kroppshållning och du blir snabbt starkare i viktiga muskelgrupper. Många känner att de presterar bättre i sin övriga träning.

SOMA MOVE

Soma Move är en holistisk rörelselära som är atletisk och samtidigt mjuk. Du arbetar med kroppen som ditt motstånd och med underlaget som ditt redskap. Hela passet är ett oavbrutet flöde av rörelsemönster som omfattar alla träningsbara aspekter så som styrka, rörlighet, balans, spänst och kondition.

STEP INTERVALL

Fartfylld och rolig konditionsträning med stegkombinationer på step up-låda. Varvas med styrkeövningar.

SH'BAM

SH’BAM är klassen för dig som vill svettas, dansa och ha kul! Les Mills SH’BAM bygger på enkla heta moves till listettor och remixade gamla favoriter – helt enkelt det perfekta sättet att komma i form och släppa loss stjärnan i dig!

SPINNING

Effektiv cykelträning i grupp. Ger dig en fantastisk kondition och effektiv förbränning. Otränad eller vältränad – detta passar alla! Klassen är pulsbaserad och du kan följa din egen puls och prestation. Avslutas med stretching. Garanterat effektiv träning!

SPINNING RPM®

Enkel, rolig och effektiv konditionsträning på cykel! RPM är skapat för att ge säker, effektiv och inspirerande konditionsträning. Varje låt har sin egen karaktär, känsla och stil som utnyttjas till olika cykelscenarios. I RPM varieras tempo efter musiken, och du ställer själv in motståndet efter din egen nivå. Oavsett tidigare träningserfarenhet kan du därför hänga med! Avslutas med stretching.

SPRINT™

SPRINT™ involverar kraft, styrka och hastighet och ger dig maximalt resultat med minimal belastning på leder och ligament. Klassen är 30 min och jämförbar med Les Mills GRIT™ series fast med cykeln som utrustning. Högintensiv intervallträning (HIIT) tar dig snabbare till dina mål!

YOGA

I dagsläget erbjuder vi inga rena Yoga-klasser men vi kan varmt rekommendera Bodybalance. Läs mer om Bodybalance här:

BodyBalance är en yogainspirerad klass med inriktning på både kropp och själ. Tränar balans, hållning, rörlighet, styrka och avspänning. Regelbunden träning av BodyBalance ger dig en ökad känsla av koncentration och närvaro samt en förbättrad koordination och balans. BodyBalance kan lära dig spänna av och kontrollera stressen. Träningen sker till lugn och harmonisk musik.

Hälsomagasinets koncept- & samarbetspartners

Diplomerade av Prodis